Kis-Németh Marcsi - StílusTér - Profi Home Staging

...

...

Így dobja piacra a lakását egy motivált eladó

2016. szeptember 01. - Kis Németh Marcsi

Ha nincs meg benned a motiváció az eladásra, hiába dobod piacra a lakásodat, soha az életben nem fog elkelnil!

Ha megfelelően motivált vagy, nyomatékot adhatsz ennek azzal, hogy felkészíted a lakásodat, így gyorsabban és több pénzért adod el.

Szegeden az utóbbi történt, itt a komplett sztori egyelőre a piacra dobásig. Természetesen majd a többiről is beszámolok, de első körben most nézzük honnan-hová jutottunk.

Amikor először láttam a lakást, akkor egy szokványos panellakás képét mutatta. Narancssárga falak, fűrészporos tapéta, stb. Aki követi a Facebook oldalunkat, az már láthatott a lakásról „előtte” képeket, és a munkálatokról is folyamatában mutattam párat. A lakás már a piacon van, így nem árulok el nagy titkot: a képek, alaprajzok és a kész weboldal, amit a lakáshoz csináltam szintén fent van az oldalunkon és át lehet tanulmányozni. Már a kikerülése másnapján az Otthontérkép két helyen is kiemelte, a blogjukon és a Facebook oldalukon is. Öröm, boldogság! ;-)

Majd ezt követte az ingatlan.com kiemelés is a Facebook oldalukon, szóval akárhogy nézzük ez is nagy előnye a Home Staging-elt lakásoknak, sokkal több emberhez eljutnak, mint egy sima vagy akár egy kiemelt hirdetés.

De visszatérve a lakásra, aki még nem látta a fenti linkeket, az inkább maradjon és nézzen itt meg mindent, mert írom és mutatom, mi történt az elmúlt 3 hónapban.

Szegeden (ahol nagyon régen jártam és amúgy imádom), van egy nagyon jó adottságokkal rendelkező panellakás. Aludtunk ott, tudom, miről beszélek. Csönd, és nagy fák, ahhoz képes, hogy panel (a legnagyobb melegben voltunk lent és dolgoztunk a tulajdonossal és egy kedves barátnőjével 6 napot) hűvös és élhető. Szuper adottságok, az volt a dolgunk, hogy ezt még fokozzuk és megmutassuk az egyik lehetséges legszebb arcát és egy amúgy is értékes lakásból még értékesebbet teremtsünk. 

A tulajdonos, egy nagyon kedves és nyitott személyiség, jó volt vele együtt dolgozni. :-) Ezt már a foteles cikkben megírtam, ami a zéró pontról szólt, de egyszerűen ebből a cikkből sem hagyhatom ki, mert az ilyen megrendelő egy álom, és mázlistának érzem magam ilyenkor) :-) Csak így tovább Univerzum!! ;-) 

A három hónap alatt, a tervezéstől a teljes felújításig minden lezajlott, és egy montázsból egy ilyen nappali született. 

nappali_es_momtazs.jpg

Nézzük csak sorrendben milyen kép fogadott mikor megérkeztem?

Hát ilyen: 

Csupa hirtelen szín, és szokványos bútorok. A teljes képhez az is hozzá tartozik, hogy akkor már nem laktak a lakásban, de azért lehetett látni milyen volt "fénykorában". 

Végignéztem a lakást és átbeszéltük a tulajdonossal, hogy milyen teendőink lesznek, pontosan mit kell megcsinálni, kijavítani, felújítani. Sorra vettük a feladatokat, majd elkezdtem tervezni. A tervezés komplett folyamatát nem írom le újra, mert már egyszer elmeséltem, de azért dióhéjban: volt egy felújítandó retro fotelünk és egy másik felújított fotel képe, ami sárga-fehér színű volt, így ebből indultam ki, és így születettek meg a montázsok. 

4a_osszes.jpg

Majd a fotel mellé megtaláltunk egy lámpát, és nem volt kérdés mi lesz a szoba fókusza.

Majd jött a felújítás, a mesteremberekkel megcsináltatni azt, amit kigondoltam. Ezt az amúgy kőkemény művezetés részét a dolognak a tulajdonos, Piroska vállalta magára. Mivel a lakás Szegeden van, így én Pestről csak koordináltam a dolgokat, az oroszlán része őrá hárult. 

Mivel a költségvetés véges volt, így nagyon át kellett gondolnom miből építkezünk. Fontos volt számomra, hogy egyedi, de mégis elérhető áron vásároljunk, ezért sok minden van az Ikeából. Nem csak azért szeretem, mert dolgoztam a Budaörsi Konyha Osztályon, hanem mert egyszerűen szeretem. Jó cuccokat lehet ott venni, na, nincs mese, főleg ha az is számít, mennyit költhetsz rá. És itt számított. Minden befektetésnél számít, hogy a ráfordított pénz ne a nyereség rovására menjen, de ez egy kisebb panellakásnál még inkább igaz. Jól át kell gondolni, mit és mire költesz. 

A felújítást végül kipipálhattuk. Nem mondom, hogy minden flottul ment, mert nem. A festő konkrétan 2 héttel a kezdés előtt lemondta a munkát. Innen indultunk. SOS festőt kellett találni a szezon közepén, Szegeden, de végül minden jól alakult, szereztünk új festőt, jött a villanyszerelő, stb. Szépen folytak a munkálatok, alakultak a dolgok.

Majd amikor odautaztunk, hogy a férjem összerakja a bútorokat, felszerelje a lámpákat és jöhet a styling rész, a fotózás, na akkor derült ki, a lakás koránt sincs olyan állapotban, hogy ezek a fázisok jöhessenek. 

Elsőre nagy volt a döbbenet, de aztán nekiálltunk: takarítottunk, szereltünk (én mondjuk nem, csak a fiúk) és eddig jutottunk,  

hogy 1 hét múlva visszamehessünk, és végre elkezdődhessen a bútorösszerakás, a styling munka és az enteriőrfotózás! 

Ez az egyik legjobb része a munkámnak, itt kezd végleges formát ölteni, ami a fejemben már megvan. És hiába csináltam moodboard-ot, montázst, hiába bólintott rá a megrendelő, hiába tudja, mit akarok, ilyenkor jönnek azok a visszajelzések, amikor élőben látja, hogy húúúúúú, hát ez csodás, nem gondoltam volna, hogy ilyen jó lesz! Hát nem csoda, ha imádom ugye? :-) Hirtelen ő is azt látja, amit én már hónapokkal előtte. Bár még nekem is okoz "újdonságot", hisz élőben azért mégis csak más, mint terveken. A nagy változások azért elsősorban a szobákban és az előszobákban voltak, mert a konyha és a fürdőszoba pár éve lett felújítva, így őket csak összhangba kellett hozzam a lakás többi részével. 

Szóval, Csabi összerakta a bútorokat, szerelte a lámpákat, a lányok az utolsó takarítási simításokat végezték, én meg végeláthatatlanul, kicsomagoltam, szortíroztam mi melyik szobába kerül, vasaltam, stb.

És a fotózás előtte este már ilyen állapotban voltak:

Másnap, jött a finomhangolás. Felkerült a falmatrica a falra, minden bekerült a végleges helyére, és jöhetett az enteriőrfotózás, és befotózhattam a lakást! Hallelujaaaa!!!! 

Egy vidéki projektnél az a jó, hogy ha már odautazik az ember, és ott is alszik, akkor kicsit több idő marad mindenre. mert amúgy néha ezek a folyamatok lóhalálában és egy nap alatt történnek meg (a két utolsó fázisról beszélek).

Persze most nem tehetem meg, hogy nem mutatom meg a végeredményt. A lakás a Home Staging után ilyen képekkel került 1-2 hete a piacra. Nézd meg a Galériát! 

Ha tetszett a cikkünk, akkor kérlek oszd meg, hogy mások is elolvashassák és csatlakozz az Otthome Stage Facebook közösségéhez, ITT! Sok új és friss hírekkel várunk szeretettel! 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthome-stage.blog.hu/api/trackback/id/tr2011667406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HaDes 2016.09.02. 17:31:37

Nagyon szép, de nem igazán életszerű a dolog. Kinek van egy üres lakása, amiben nem lakik benne és van 3 hónapja, hogy csináljanak belőle egy múzeumot, amit aztán meg lehet hirdetni és még tovább üresen várni, amíg vevő is lesz? Meg egyáltalán kinek van pénze ilyen felújításra, aki épp lakást akar eladni?

A bejegyzés címe úgy lenne jobb, hogy:
"Így dobja piacra a befektetésként tartott lakását egy motivált eladó, ha van egy rakás pénze"

kissiú 2016.09.02. 17:35:50

Gratulálok, szép lett. De:
1. Az értéknövekedés nagyobb, mint a staging tarifája?
2. Bútorokkal együtt adják?
3. Nem szűkíti le a potenciális vásárlói kör, ha már egy stílus mellett -nem kevés ráfordítással- elköteleztük a lakást?
4. Paneleknél talán nem igaz, de a rutinos ingatlanosok inkább ódzkodnak a frissen felújítottól, mivel nem tudható, mikor jön le a tapéta a vakolattal együtt. Ez nem jelent problémát?

gurzomisi 2016.09.02. 17:36:48

Nagyon szép lett, de szerintem nem fogja árában eladni, panelra nem érdemes ennyit költeni

Kis Németh Marcsi 2016.09.02. 17:54:25

@HaDes: Köszönöm! Ez most épp egy üres lakás volt, de ez a módszer lakott lakásnál is ugyan így működik. Ez ingatlanbefektetőként és magánemberként egyaránt használhatjuk. A másik lakást amit bemutattam régebben, az például lakott volt, és tized annyiból újítottuk fel. Az pl. egy DIY projekt volt.
Több részben írtam róla, pár link:
otthome-stage.blog.hu/2016/07/27/keves_penzbol_stilusosan_3_resz
otthome-stage.blog.hu/2016/07/07/keves_penzbol_stilusosan_2_resz

Kis Németh Marcsi 2016.09.02. 18:07:19

@kissiú: Köszönöm! :-)
1. Igen nagyobb, mert különben nem éri meg.
2. A bútorokat külön lehet megvenni, de ez szabadon választott.
3. Inkább bővül a home stagingelt lakásoknál a vásárlói kör, hisz az emberek nagy többsége felújított lakásba szeret beköltözni. Illetve egy megcélzott vásárlói réteg igényeit próbáljuk meg kielégíteni.
4. Egy ilyen típusú munkánál, mi értéket termetünk, ez a cél, így nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy profi kivitelezőkkel, és minőségi alapanyagokkal dolgozzunk.

Kis Németh Marcsi 2016.09.02. 18:10:03

@gurzomisi: Köszönöm a véleményt! Én úgy gondolom, hogy eladja, különben nem fektettünk volna bele ennyi energiát. :-)

ema non 2016.09.02. 18:12:32

Van arra valami "statisztika", hogy az eladás előtt ilyen szépen rendberakott lakások hány százalékánál bombázza szét az új tulaj a korábbi több hónapos munka eredményét? Mert ahány ember annyi ízlésvilág. Nem teszik a tapéta színe, vagy a padló mintája, valami úgyis lesz ami nem megfelelő. Vagy ezeket a lakásokat kifejezetten a "lusta" vevők veszik, akik nem akarnak felújítani, csak beköltözni és lakni? 5 éve mi is olyan lakást kerestünk és végül vettünk amivel a lehető legkevesebb utómunka volt, de azért egy komplett festés, egy konyhabútor csere és a nyílászárókra redőnyszerelés csak összejött...

És ha az új tulaj nekiesik a lakásnak, akkor nincs meg az a "Hát ezért dolgoztunk?" érzés, vagy a lakásért kapott többletbevét kárpótolja az embert?

Kis Németh Marcsi 2016.09.02. 18:23:44

@ema non: Én nem ismerek statisztikát, de lassan két éve dolgozom home stagerként, az a tapasztalat, hogy a vevő azért veszi meg a lakást, mert beleszeret, és tudja, hogy értéket kap a pénzéért. Pont úgy jó neki minden ahogy van. Ezek általában teljeskörűen felújított lakások, nincs szükség további javításokra, munkákra.

Pic 2016.09.02. 18:25:07

Nagyon agyament egy cikk.

Szóval ti felújítottatok egy lakást, hogy el tudjátok adni...khmmm

Szóval ti felújítottatok egy lakást, hogy el tudjátok adni???

Érdekes.

Gondolatok:

- Régi tanítás, hogy alapvető dolog egy ingatlanvásárlásnál a hideg fej. Abban a pillanatban, hogy vevőként érzéseket viszel bele, elvesztél. Megveszed a szart is mert beleszerettél. Így vesznek sokan botrányosan rossz elhelyezkedésű,állapotú, stb lakásokat. Emiatt ha meg akarok venni egy lakást akkor próbálom kizárni az érzéseket érzelmeket, így leszarom a látszó dolgokat, mert csak azt nézem én hogyan fogom tudni használni azt a helyet. Tehát ez a dolog elméletileg MEDDŐ erőfeszítés.

ÉS persze a fordítottja is igaz:
Igenis fontos a látvány tehát Kicsinosítom az eladni remélt lakásomat, mert ha a vevőjelölt lépre megy és vevőként érzéseket visz bele, akkor elveszett és én akár milliókkal drágábban tudom eladni a kérót.

és igen: Akkor csinálok ilyet ha van egy lakásom komoly hibával. Pl lakás és a hely jó és okés, de a ház éppen csődben van vagy éppen készül leszakadni a tető és éppen azon megy a vitatéma, hogy minden tulajdonos 2 vagy 3 milliót fizessen be fejenként. De az is elég ha csak a szomszéd üvölt mindennap, stb...

De mégis: egy ingatlanpiaci bumm kellős közepén a lószart is el lehet adni jó áron, minek is invesztálunk bele?

Sőt: Egy eladó lakást sosem újítunk fel, mert a vevő soha nem fogja kifizetni azt a többletet amit ráköltöttünk.

Ráadásul: Hiába csinálsz egy (szerinted) szép és ízléses lakást, ha a vevőnek a világképe teljesen más és magasról leszarja a te krémszínű falaidat, mert Ő erős színeket akar vagy éppen Barbi rózsaszínt, mert neki az tetszik. Tehát: NEM NEM NEM költünk az eladó lakásra csak ha nagyon muszáj és az látszó!
Különösen igaz ez a közművekre úgymint villanyvezetékek és csövek, mert úgysem hiszik el, hogy megcsináltuk.

De mégis: Egy mocskos, "20 éve hozzá sem nyúltunk" lakást nehezebb eladni, mert az emberek kevés kivétellel a látványnak hisznek. Tehát igenis rakjunk rendet és legalább fessük ki.

Zárszó:
Pro és kontra vélemények vannak a dologban, de egy biztos: EZ amit ti csináltatok TÚLZÁS.
Nagyon kicsi az esélye, hogy találtok egy vevőt, akinek pont ez kell és nem akar a lakáshoz hozzányúlni, és hajlandó kifizetni azt a pénzt amit az eladó pluszban belerakott.

Túlzás mert ha az új tulaj kicserélteti a villanyvezetékeket és vízcsövet, falat rakat át és kezdheti elölről a festést, stb.

Ha ez itt NEM a túlzás esete, akkor ez egy normál menetben eladhatatlan lakás, ahol a lakással és/vagy valami ahhoz kapcsolódó dologgal komoly gond van amiért ekkora parasztvakítás kell.

Nekem egyből öreg Ladánk jutott eszembe 30 évvel ezelőttről amivel jól átvertek minket mert öklömnyi lyukak voltak a karosszériájában. Aztán édesanyám rakatott bele 20 ezerért egy "occó" de nagyon piros és látványos műbőr huzatot az ülésekre és a kocsit apu 5 perc alatt eladta a piacon.

Kis Németh Marcsi 2016.09.02. 18:41:27

@Pic: Ez is egy vélemény, köszönöm! A Home Staging arról szól, hogy kihozzuk a maximumot egy lakásból, nem annyira piros műbőr huzat jellegű a felújítás, hanem hogy értéket adunk a meglévő tulajdonságok mellé. És igen, ez arról szól, hogy a vevő beleszeret. Aki barbirózsaszín falakat akar, az nem ezt a lakást veszi meg. A lakáseladási statisztikák szerint a vevők 5%-a vásárol felújítandó lakást. A többség nem úgy gondolkodik, mint te, a többség mindig érzelmek alapján dönt, én is. Így mi nekik szeretnénk segíteni.

bandigyerek 2016.09.03. 08:44:30

Huszonöt éve foglalkozom vállalkozóként lakásfelújítással aminek része az is, hogy lepukkant lakásokat megveszek és felújítva eladom azokat. Valóban úgy van ahogy mondod,a legtöbb ember nem akar felújításra szoruló lakást, nem akar hónapokat szervezéssel, beszerzéssel, kivitelezőkkel vitatkozva eltölteni, ráadásul anyagilag is nagyjából ugyanott van a vége. Viszont: nem tudom mennyire sikeres a projektetek (roppant idegesítő ez a home staging, nem találtál rá valami normális magyar kifejezést?), de úgy látom nagyon a saját ízlésvilágotokat viszitek bele, ami így ránézésre nem éppen azonos a közízléssel. Én figyelem az éppen aktuális színeket,divatot stb, és pl a burkolatokat eszerint választom meg, nem volt még olyan hogy emiatt ment volna el vevő, hogy nem tetszik a csempe. A falakat meg mindig fehérre, és ha vevő van, bónuszba megkapja a kiválasztott színfestést. Kiváncsi lennék mennyi idő alatt megy el egy ilyen lakás? A fotókat néztem, a szakipari munkákat (pl. festés) ugye nem szakember csinálta, hanem ti magatok?

Kis Németh Marcsi 2016.09.03. 09:52:09

@bandigyerek: Sajnos a home stagingre igazán jó magyar kifejezés nincs, azért próbálom a "lakás felkészítése az eladásra" kifejezést is használni, amikor csak tehetem, de ez hosszabb és bonyi, és nem mindig tudom jól beilleszteni egy írott környezetbe. De igaz, aki még soha nem hallott róla, az jobban érti a hosszabb verziót, élő szóban mindig használom. Hisz az esetek nagy százalékában még meg kell magyaráznom miről is van szó. De én is és sokan mások is azon vagyunk, hogy ez megváltozzon!!! :-) Mivel ez az amúgy nyugat Európában és Amerikában hosszú évtizedek óta elterjedt módszer, működik, és előszeretettel használják, de úgy érzem végre kezd teret hódítani magának itthon is, ami szerintem tök jó! :-) És nem csak azért mert szeretem csinálni, hanem tényleg úgy érzem, hogy ez segítség a vevőnek az eladónak egyaránt!!! :-)
A másik kérdésedre válaszolva, természetesen, valamennyire a saját ízlésem is benne van,szerintem senki sem tudja 100%-ra kiküszöbölni önmagát, például ha két egyforma stílusú bézs csempe közül kell választani.
Arra törekszem, hogy minél több embernek tetsszen, de olyan nincs, hogy 100-ból 100-nak tetszeni fog, SOHA SEMMI, NINCS ILYEN. Nekem az a célom, hogy a lehető legtöbbet megfogja a tervezésem a 100-ból. Így a visszajelzések alapján ez sikerült, sokaknak tetszik a lakás. A burkolatok és a fal szín elég könnyű, hisz ha ott a semleges zónában maradsz, akkor nagyot nem tudsz hibázni. Ennél a lakásnál pl. nem most volt burkolatcsere, ezeket pár éve teljeskörűen felújította a tulajdonos. A fehér falszínt én nem tartom szerencsésnek, én mindig törtfehérrel dolgozom, mert a teljes fehéret (nekünk ezek a visszajelzések jöttek) kórház fehérnek élik meg, és nem szeretik. Az a tapasztalat, hogy nagyon gyorsan elkelnek, akár hetek vagy 1-2 hónap alatt, ez lakás függő. Hol van, milyen és mekkora, stb. Könnyen ki lehet tűnni a mostani lakáspiacon, mert ha ilyesmivel foglalkozol akkor látod, hogy milyen ingatlan hirdetések vannak fent. Sajnos katasztrófa. (Most a nagy többségről beszélek)
És a festés: sajnos az eredeti festőnk 2 héttel a kezdés előtt lelépett, így hirtelen váltanunk kellett, de nem tudom mit látsz a falakon? (élőben semmi baja) :-)

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2016.09.03. 12:58:21

Tetszetős. De ha en el akarok vmit adni akkor csak ugy teszek bele idot es plusz penzt, ha annak legalabb a 115%-a tuti visszajon. Vagyis a sima eladashoz kepest nyerek 15 szazalekot. Illetve ha nen kenyerre kell az eladasbol remelt bevete,l mert van pluszban elkoltheto sokmilliom.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2016.09.03. 12:58:25

@HaDes: alapvetően ez a lenyeg. Ilyen felujitast annak erdemes csinalnia, aki ingyen kapta a lakast devvsn par millioja hogy sajat izlese szerint modernizalja

Kis Németh Marcsi 2016.09.03. 13:44:15

@városjáró: Valóban a nyereség is fontos szempont, és a legalább 15%-ot egy felkészítéssel simán megkapod, sőt akár sokkal többet is. Ez persze nagyon összetett, és mindig ingatlanfüggő.
Nem kell feltétlenül milliókat költeni mindig minden ingatlanra. Egy lakásfelkészítést (Home Staging) BÁRKINEK érdemes megcsinálnia, mert a nyereség sokféle lehet. Például az is egy nyereség, ha már 2 éve áruljuk és kutyát nem érdekelte, most pedig hirtelen piacképes lesz és 1-2 hónap alatt elkel. Sok esetben a saját energiáddal meg lehet erősíteni, vagy lehet pótolni a pénzt, de mindenképpen érdemes áldozni egy lakásfelkészítésre. Egy jól átgondolt Home Staging befektetés mindig megtérül.
otthome-stage.blog.hu/2016/07/07/keves_penzbol_stilusosan_2_resz#more8872214

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2016.09.05. 08:02:06

@Otthome Stage: Valóban megér egy kis tunningot hogy ne kelljen sokáig árulni a lakást. Illetve hogy sok hasonló adottságú közül épp a mienket vegyék meg. De nagy befektetést szerintem főképp az ipari lakások (lakótelep, tömbház) esetén édemes bevállani, ahol ezzeltud kitűnni az eladó a túlkínálatban. Sokkal-sokkal többet azonban nem lehet elkérni még egy hiperjó renoválsá után sem, ha az alaplakás érzehetően olcsóbban is megkapható ugyanott, netán ugyanabban a házban.

Kitta/na 2016.09.05. 08:03:33

Nagyon tetszik a háló és a nappali :-) apró gondom, hogy nem látok csak egy pici tárolót (komód), így az összképet legalább egy/két nagy szekrénnyel rögtön rontani kellene, hogy élhetővé váljon. A környéken szokásos áraknál jóval magasabban hirdetik, a burkolatok+az állapot pl ezt nem indolokják, így a beleszeretős-faktor játszik. El is fog menni szerintem, mert igen megkapó lett, és a színek meg a textilek lesz, akit ennyire $ meggyőznek

Kis Németh Marcsi 2016.09.05. 08:23:33

@városjáró: a nagy többség (100-ból, 96 ember) nem látja a lehetőséget a terekben (hiába van egy hasonló elrendezésű lakás, olcsóbban, ha ott kupi van és zsúfoltság, a nagy többség nem mögé lát, hanem azt látja ami ott van) Nekik meg kell mutatni, mik rejlenek egy térben.
Így egy szakmailag megtervezett és jól átgondolt, lakásfelkészítés, MINDIG megéri! :-)

Kis Németh Marcsi 2016.09.05. 08:31:20

@Kitta/na: A Home Stagingnek azaz a lakásfelkészítésnek egyik alap elve, más lakni egy lakásban és más árulni!!! Ezt a kettőt külön kell választani. Nem tudjuk ki fogja megvenni a lakát, így azt sem tudjuk mekkora szekrény kell majd bele. A hálószobában, erre megvan a hely és lehetőség.

_Ani_ 2016.10.11. 20:07:12

Nagyon szép lett a lakás.
Lehet információt kapni lelőhelyekről?
A hálószobában lévő tapéta, illetve ágytakaró, párnák lelőhelye érdekelne. Hasonló stílusú hálószobát szeretnék az új házunkba, de még sehol nem láttam ilyen szép ágytakarót.

Kis Németh Marcsi 2016.10.11. 20:15:59

És örülök, hogy tetszik! ;-)

_Ani_ 2016.10.12. 17:14:51

@Otthome Stage: Köszönöm a választ. A tapétát időközben meg is találtam. Ismerem a Vivre oldalt, de akkor most majd rendszeresebben látogatom.
süti beállítások módosítása