Kis-Németh Marcsi - StílusTér - Profi Home Staging

...

...

Játsszuk azt, hogy Te vagy a vevő!

Előtte-Utána, azaz Home Staging végeredmény

2016. szeptember 09. - Kis Németh Marcsi

Nagyon nem mindegy, hogy egy lakásod hogyan kerül a piacra. Hiába rejlenek benne szuper lehetőségek, a többség ezt nem látja. 100 emberből kb. 4-en fognak csak átnézni azon, hogy milyen színű a fal, hogyan van a lakás berendezve, mennyire zsúfolt vagy épp tiszta. Így ha arra bazírozol, hogy majd jó lesz így is a vevőnek, ahogy most van, majd ő megcsinálja magának, olyanra amilyenre szeretné, és különben is, kit érdekel, hogy kupi van, akkor nagy hibát vétesz, mert így nagyon leszűkíted a potenciális vásárlóid körét. 

Ma már nem úgy gondolkodik a többség mint régen. A mai vásárlók nagy többsége egyszerűen beköltözni szeretne, és élvezi, hogy a lakás már költözésre kész. Az nem jelent nagy gondot, ha kisebb, apróbb dolgokat ki kell javítani ha nagyon muszáj, de jobb, ha már arra sincs szükség. A nagy többség semmiképpen nem egy teljes felújításban, átalakításban gondolkodik. Természetesen vannak ilyenek is, de ők vannak kevesebben. Szerintem jobb, ha a vásárlói réteged több mint kilencven százalékának próbálsz megfelelni, nem pedig a maradék kb. tíznek. (Ők úgyis kreatívak, és látják a lakásokban a lehetőséget.)

Ha elpakolsz, selejtezel, megszünteted zsúfoltságot, és legfőképpen KITAKARÍTASZ már nagyon sokat tettél, hogy a lakásod piacképesebb legyen. (10 tipp, hogy ezt hogyan is csináld.) A lakáshirdetéseket megnézve, hidd el, ma még ez is sokkal több, mint a semmi. 

Persze azért a legcélravezetőbb ha a minimumnál sokkal többet is megteszel, mert a legtöbb pénzt akkor keresheted vele, ha az ingatlanod egy részleges, vagy teljes körű Home Stagingen esik át.

Ez nem kell, hogy milliókat jelentsen minden esetben, persze egy ingatlanbefektetésnél elengedhetetlen. Mindig a lakásod adottságaiból és a saját lehetőségeidből kell kiindulni. Mindig az a kérdés, Neked mik a céljaid és mennyit szeretnél keresni vele. A hozam is attól függ, mennyi pénzt és energiát fektettél bele. (Ennek arányai változtathatóak, erre egy példa a DIY home staging projektünk.)

Játsszuk azt, hogy TE vagy most a vevő!

Képzeld el, mennyi pénzed van és mit keresel, képzeld el, hogy elkezded nézni az eladó lakásokat  a piacon... Szívem szerint azt mondanám, hogy valóban üsd be az ingatlanpontcom és a jofogasponthu vagy épp az otthonterkepponthut, hogy lásd milyen a felhozatal, hány rosszul fényképezett, zsúfolt, rosszul berendezett, koszos és hány jól fotózott, tiszta, átgondolt, stylingolt, megtervezett ingatlan van a piacon. Nézd meg az arányokat, és döntsd el, Te melyiket választanád, ha ahhoz a kb. kilencven százalékhoz tartozol aki érzelmi alapon dönt és nem tudja elképzelni, hogy egy rosszul berendezett, zsúfolt, koszos lakás hogyan is nézhet ki másképp? 

Mutatom a szegedi lakás "előtt-utána" képeit, szerintem nem kérdés, hogy hányan nézték volna meg az "előtte" képek alapján. 

HÁLÓSZOBA:

Eltűnt a hirtelen-lila szín, a hálószoba megkapta a rendes funkcióját. A szemközti falat kiemeltük, és egy szép derűs szoba lett belőle, ami már alapból világos volt, de így még hívogatóbb lett.

elotte_utana_haloszoba4.jpg
elotte_utana_haloszoba1.jpg

elotte_utana_haloszoba3.jpg

 NAPPALI:

Itt is világos alapszínek a falon, a tapéta kijelöli a kanapé központi helyét. Megszűnt a bútorraktár. A belépő kép már hívogató.

elotte_utana_nappali1.jpg

elotte_utana_nappali3.jpg

elotte_utana_nappali2.jpg

elotte_utana_nappali4.jpg

ELŐSZOBA:

Az első benyomás a legfontosabb, itt találkozik a vevőd először élőben a lakással, itt nem csalódhat. Pár másodperc alatt, el is dőlnek a dolgok a tudatalattijában. Jól érzi ott magát, már az elő másodpercekben vagy sem. Itt is ugyanaz a törtfehér szín az alap, mint a többi szobában. A színekkel pedig összekötöttük a nappalit, hálószobát és a lakás többi részét, hogy egy teljes egészet alkosson.

elotte_utana_eloszoba1.jpg

elotte_utana_eloszoba2.jpg

elotte_utana_eloszoba3.jpg

 KONYHA:

Ezt már a tulajdonos pár éve felújította, itt is az volt a feladatom, hogy a lakás többi részével szintén összhangba kerüljön. Így az ablak kapott egy Ikea rolót, amit imádok, egy Ikea lámpabúrát, és sárga színű Tilka Textilkábelt. (A kettőt nem volt könnyű összehozni, mert ez a bura elég speciális, de végül Csabinak sikerült) :-)

elotte_utana_konyha.jpg

elotte_utana_konyha2.jpg

 FÜRDŐSZOBA:

Szintén a tulajdonos pár éve teljeskörűen felújította, így itt is csak egy kis optikai tuning kellett. 

elotte_utana_furdoszoba.jpg

 ERKÉLY:

Ha a lakásodhoz erkély, terasz vagy kert is tartozik, akkor kezeld azt is a lakás szerves részeként, hisz ezzel is találkozik a vevő, és nem mindegy hogyan néz ki. Ha két pici szék fér ki, mint nálunk, az sem baj. Így is kedvet lehet csinálni egy kis reggeli limonádézáshoz, kávézáshoz. 

elotte_utana_erkely2.jpg

elotte_utana_erkely3.jpg

elotte_utana_erkely1.jpg

Az első amivel a vevőd találkozik mielőtt megnézi a lakásod, azok a FOTÓK, amiket felteszel róla. Így nem elég, hogy szelektálsz, rendet raksz, takarítasz, felújítasz ha kell, stylingolsz. Egy jó enteriőrfotóra még mindenképpen szükséged van! Mert ha játszottál velem, és belenéztél a mai ingatlan kínálatba és nem a maradék 4-10%-ba tartozol, akkor Te is a szépen fotózott, jól átgondolt, jó állapotú, gyorsan költözhető és gusztusos lakásokat választottad, nem pedig a zsúfolt, rémes tereket. Mert ahogyan Te, a vevőd is először a képekkel találkozik és az alapján fogja eldönteni, megnézze-e vagy sem az eladás alatt lévő ingatlanodat.

Ha tetszett a cikkünk, akkor kérlek oszd meg, hogy mások is elolvashassák és csatlakozz az Otthome Stage Studio Facebook közösségéhez ITT! Sok új és friss hírrel várlak/várunk szeretettel! 

Fotók: Kinemafoto by Kis-Németh Mária, ITT!

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthome-stage.blog.hu/api/trackback/id/tr1411689961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása