Kis-Németh Marcsi - Profithozó Otthonszépítés - Profi Home Staging

...

Itt vagyok ...

2017. április 12. - Kis Németh Marcsi

Tudom, tudom régen jelentkeztem ITT! De mentségemre szóljon, hogy a  facebook  és az instagram oldalaimon aktívan írtam és mutattam mik történtek az elmúlt hónapokban.

Lassan az ott mutatott munkák végére érünk, de ígérem jövőhéttől újra aktivizálom magam, és szépen sorban elkezdem összeírni, az elmúlt 2 hónap történéseit. 

Addig is, gyertek az Istára és az Fb-re! 

Ez pedig egy kis képes összefoglaló. :-)

blogra_2017.jpg

 

 

Kis-Németh Marcsi féle - profithozó otthonszépítés

bye bye régi név

Hol is kezdjem? 

Nagyon sok visszajelzést kaptam, hogy az Otthome Stage Studio nem a szívetek csücske. Nem szeretitek, nincs mit szépíteni rajta.  

Vettem az adást, és már jó egy hónapja azon agyalok mi legyen helyette???  Egyelőre fogalmam sincs. :-) Ezt be kell valljam hősiesen.

Gondolkodom erősen, próbálok majd profi segítséget is igénybe venni, nem adtam fel ezt a dolgot. Szeretném ha olyan név lenne, ami sok szempontból használható. 

kisnemethmarcsi_otthomestagestudio.jpg

Ha lesz konkrét ötletem, akkor szeretném majd szavazásra bocsátani. Kikérni a véleményeteket. Addig is, amíg ez megoldódik, gondoltam a régi nevem leveszem, hogy minél előbb kiessen a fejetekből, és a saját nevem alatt folytatom tovább a blogomat, a facebook és az instagram oldalaimat. Abból baj nem lehet!  

Bármilyen név is kerekedik majd ki a végére, a saját nevem sokkal jobb hírvivő mint egy olyan név, amit nem szerettek és nem szívesen használtok. És még akár az is benne van a pakliban, hogy így maradok. 

Szóval, mától minden oldalam a Kis-Németh Marcsi névre hallgat, profithozó otthonszépítés szolgáltatásnévvel , ami az én olvasatomban a Home Staging megfelelője. 

Köszönöm Potápi Ritának, a Dobbantó egyik trénerének a szuper ötletet! <3

Folytatása következik! 

 

 

 

 

Viszlát 2016 - Helló 2017!

Ki szokott éves számvetést csinálni?

Én igen! Már egy pár éve! És TE???

Szerintem mindenkinek kellene, hogy értékelni tudja mi minden jó is történt vele, az esetleges rosszak mellet. 

Régen sokszor úgy éreztem, nem is értem el amit akartam, és különben is tök gáz az egész, hogy ilyen lassan haladok, aztán mikor pár éve először elővettem a naptáramat és leírtam egy papírra mi minden is történt velem, akkor jöttem rá, hogy bakker ez tök szuper. Lehet, hogy nem úgy haladok, ahogy elterveztem, ellenben szembe jöttek olyan lehetőségek vagy élethelyzetek, amire nem is számítottam.

Ezért jó leírni és szembesülni vele, mennyi jó dolog is történt velem! Veled! Szóval, ha eddig nem tetted meg, akkor papírt elő és jöhet az éves összesítés.

Persze az utóbbi időben, főleg az elmúlt pár évben, többek között ebben az évben is voltak nagyon nehéz helyzetek. Idén Csabival (férjemmel) életünk egyik legnehezebb időszakát éltük meg. (Talán ha lesz erőm írni egyszer majd írok bővebben, de egyelőre épp feldolgozás alatt áll! ;-) )

Mégis hálás vagyok a a 2016 évnek. Mert annyi mindenre felnyitotta a szemem (még ha fájt is). 

Köszönöm a 2016-nak az újrakezdés lehetőségét, a régi nehézségek lezárását, feldolgozását (bár ebből még van hátra pár dolog). Az új barátságokat, munkakapcsolatokat, támogató csoportokat, és a két legnagyobb munkámat.

Imádtam őket, és jövőre még legalább 100 ilyet, vagy jobbat! ;-) 

buek_otthomestage_homestaging2.jpg

buek_otthomestage_homestaging1.jpg

Hatalmas tervekkel vágok neki a 2017 évnek!

Rengeteg ötletem várja, hogy életre keljen és megvalósuljon!

Sok új projekt van elindulófélben, amit szeretnék majd folyamatosan megmutatni neked, hamarosan jön a 2017 év első meglepetése, remélem oda leszel érte! Készül a weboldal, jön egy névváltoztatás projekt és sorolhatnám. Izgalmas lesz, remélem várod?!

buek_otthomestage_homestaging5.jpg

 

Egyszerűen eljött az év utolsó napja! Ma még lazítás van, társasozás és a karácsonyi kaja dömping megemésztése. Nálam. Nálad?

Kívánok neked szuper bulit ma estére családdal, barátokkal, ahogy szereted, és egy olyan új évet, ahol nyitottan várod az új lehetőségeket, ami csak rád vár! Tervezz, írd le, hogy az álom ne csak álmodozás legyen!

Ha pedig épp 2017-ben jön el az idő, hogy eladó lesz a lakásod, házad remélem dolgozunk együtt, hogy kereshessek neked sok-sok milliót, amivel elindulhat az új életed! 

Szóval Helló 2017, Én Itt Vagyok!  És Te? ;-) 

Boldog Új Évet! 

Mert lakást eladni vagy kiadni máshogy is lehet - avagy Én a sajtó és a Home Staging

Terjed a Home Staging, halleluja!!!!!! 

Ez nagy boldogság számomra, a cél, hogy sokan felismerjék lakást máshogy is el lehet adni!

Tudni kell, mire érdemes költeni, mennyit és hogyan. (tudom ez most bonyolultnak hangzik, de nem az). Erről kérdeztek, írtak több cikkben is az elmúlt hónapokban. 

Ha már nekem nem volt időm írni, mert sok új dolog történt velem (erről is hamarosan írok, ha végre utolérem magam) akkor nézzetek bele, és olvassátok el, mások hogy látták a munkáimat, mit kérdeztek tőlem, rólam és a Home Stagingről, ingatlan felkészítésről. (még nem találtam jobb szót erre, mert tudom igazán senki sem szereti, de rajta vagyok az ügyön. Bár ha van ötletetek, azt is szívesen fogadom! ;-) 

Mutatom a cikkeket, és a linkeket, hogy az egészet hol olvashatjátok el! Addig is, amíg én kb. 1 héten belül újra jelentkezem! ;-) 

1. Lakáskultúraonline 

Budafoki felújítás

 "Hónapokig tartott a saját kezűleg kivitelezett renoválás, de a fotók alapján bizton állíthatjuk: megérte a befektetett időt és energiát. A nappaliban a hengerelt fal a meghatározó elem, és már itt is látszik, hogy végig ügyeltek a régi bútorok és az új dekorációk összhangjára. Remekül mutat a szobában például a fehérre festett, immáron dohányzóasztalként használt raklap." Tovább olvasom...

lakaskultura_online_leanyka.jpg

 

2. Lakáskultúraonline 

Álomlakás Újszegeden

"A megrendelő egy sárga és fehér színben pompázó fotelt mutatott a lakberendezésért felelős kedves ismerősének, Kis- Németh Máriának, aki aztán ebből a bútordarabból és persze a barátságos színkombinációjából indult ki a tervezés során. A régi, retró fotel új kárpitot kapott, és a nappali többi részét is hozzá igazították. A világításra nagy hangsúlyt fektettek, minden egyes lámpa különleges dizájnnal rendelkezik" Tovább olvasom...

lakaskultura_online_vedresutca.jpg

 

1. Lakberinfo 

Pink, pasztell, virágos és csajos - DIY lakásfelújítás egy panellakásban

"Kis-Németh Mária lakberendező, home stager vagyok. Most mutatok egy olyan lakásfelkészítést, Home Staginget, ahol a büdzsénk nagyon minimális volt. A jó hír az, hogy ízléses, szép lakást kevés pénzből is meg lehet valósítani, de akkor nagyon sok önerőt kell beletenni." Tovább olvasom...

lakberinfo_diy_home_staging.jpg

2. Laberinfo

Színes és otthonos lett az eladásra felkészített szegedi lakás - előtte és utána állapotok

"Kis-Németh Mária lakberendező, home stager vagyok. A lakberendezés mellett elsősorban lakásfelkészítéssel foglalkozom, segítek piacképessé tenni az eladó, vagy kiadó lakásokat, hogy a tulajdonos sokkal több pénzt kapjon érte, a vevő, vagy a bérlő pedig egy értékes, igényes lakásba költözhessen be!" Tovább olvasom...

lakberinfo_szeged_home_staging.jpg

 

Kávé&Karrier blog szerzője Novák Gréta kérdéseire is válaszoltam: 

Eladó az ingatlanod? Így növeld meg 20%-al az értékét

"avagy mit is csinál a home stager. Mégis mi lehet az a home staging? Hogy zajlik ez a folyamat és mennyire éri meg? Mit tehetünk saját magunk, hogy többet érjen az ingatlanunk és hamarabb találjon vevőre? Kis-Németh Marcsival, az Otthome Stage Studio megalapítójával beszélgettünk a home stagingről" Tovább olvasom... 

És még az Index2 oldalán is megjelent az egyik cikkem innen a blogról, de ez már csak hab a tortán! :-) 

Köszönöm a lehetőséget Lakáskultúraonline, Lakberinfo, Novák Gréta!

Aki még nem olvasta, jó olvasgatást hétvégére! És jön még majd valami nagyon izgalmas ehhez a részhez is, de erről szintén csak a jövőhéten! ;-) 

 

 

 

Játsszuk azt, hogy Te vagy a vevő!

Előtte-Utána, azaz Home Staging végeredmény

Nagyon nem mindegy, hogy egy lakásod hogyan kerül a piacra. Hiába rejlenek benne szuper lehetőségek, a többség ezt nem látja. 100 emberből kb. 4-en fognak csak átnézni azon, hogy milyen színű a fal, hogyan van a lakás berendezve, mennyire zsúfolt vagy épp tiszta. Így ha arra bazírozol, hogy majd jó lesz így is a vevőnek, ahogy most van, majd ő megcsinálja magának, olyanra amilyenre szeretné, és különben is, kit érdekel, hogy kupi van, akkor nagy hibát vétesz, mert így nagyon leszűkíted a potenciális vásárlóid körét. 

Ma már nem úgy gondolkodik a többség mint régen. A mai vásárlók nagy többsége egyszerűen beköltözni szeretne, és élvezi, hogy a lakás már költözésre kész. Az nem jelent nagy gondot, ha kisebb, apróbb dolgokat ki kell javítani ha nagyon muszáj, de jobb, ha már arra sincs szükség. A nagy többség semmiképpen nem egy teljes felújításban, átalakításban gondolkodik. Természetesen vannak ilyenek is, de ők vannak kevesebben. Szerintem jobb, ha a vásárlói réteged több mint kilencven százalékának próbálsz megfelelni, nem pedig a maradék kb. tíznek. (Ők úgyis kreatívak, és látják a lakásokban a lehetőséget.)

Ha elpakolsz, selejtezel, megszünteted zsúfoltságot, és legfőképpen KITAKARÍTASZ már nagyon sokat tettél, hogy a lakásod piacképesebb legyen. (10 tipp, hogy ezt hogyan is csináld.) A lakáshirdetéseket megnézve, hidd el, ma még ez is sokkal több, mint a semmi. 

Persze azért a legcélravezetőbb ha a minimumnál sokkal többet is megteszel, mert a legtöbb pénzt akkor keresheted vele, ha az ingatlanod egy részleges, vagy teljes körű Home Stagingen esik át.

Ez nem kell, hogy milliókat jelentsen minden esetben, persze egy ingatlanbefektetésnél elengedhetetlen. Mindig a lakásod adottságaiból és a saját lehetőségeidből kell kiindulni. Mindig az a kérdés, Neked mik a céljaid és mennyit szeretnél keresni vele. A hozam is attól függ, mennyi pénzt és energiát fektettél bele. (Ennek arányai változtathatóak, erre egy példa a DIY home staging projektünk.)

Játsszuk azt, hogy TE vagy most a vevő!

Képzeld el, mennyi pénzed van és mit keresel, képzeld el, hogy elkezded nézni az eladó lakásokat  a piacon... Szívem szerint azt mondanám, hogy valóban üsd be az ingatlanpontcom és a jofogasponthu vagy épp az otthonterkepponthut, hogy lásd milyen a felhozatal, hány rosszul fényképezett, zsúfolt, rosszul berendezett, koszos és hány jól fotózott, tiszta, átgondolt, stylingolt, megtervezett ingatlan van a piacon. Nézd meg az arányokat, és döntsd el, Te melyiket választanád, ha ahhoz a kb. kilencven százalékhoz tartozol aki érzelmi alapon dönt és nem tudja elképzelni, hogy egy rosszul berendezett, zsúfolt, koszos lakás hogyan is nézhet ki másképp? 

Mutatom a szegedi lakás "előtt-utána" képeit, szerintem nem kérdés, hogy hányan nézték volna meg az "előtte" képek alapján. 

HÁLÓSZOBA:

Eltűnt a hirtelen-lila szín, a hálószoba megkapta a rendes funkcióját. A szemközti falat kiemeltük, és egy szép derűs szoba lett belőle, ami már alapból világos volt, de így még hívogatóbb lett.

elotte_utana_haloszoba4.jpg
elotte_utana_haloszoba1.jpg

elotte_utana_haloszoba3.jpg

 NAPPALI:

Itt is világos alapszínek a falon, a tapéta kijelöli a kanapé központi helyét. Megszűnt a bútorraktár. A belépő kép már hívogató.

elotte_utana_nappali1.jpg

elotte_utana_nappali3.jpg

elotte_utana_nappali2.jpg

elotte_utana_nappali4.jpg

ELŐSZOBA:

Az első benyomás a legfontosabb, itt találkozik a vevőd először élőben a lakással, itt nem csalódhat. Pár másodperc alatt, el is dőlnek a dolgok a tudatalattijában. Jól érzi ott magát, már az elő másodpercekben vagy sem. Itt is ugyanaz a törtfehér szín az alap, mint a többi szobában. A színekkel pedig összekötöttük a nappalit, hálószobát és a lakás többi részét, hogy egy teljes egészet alkosson.

elotte_utana_eloszoba1.jpg

elotte_utana_eloszoba2.jpg

elotte_utana_eloszoba3.jpg

 KONYHA:

Ezt már a tulajdonos pár éve felújította, itt is az volt a feladatom, hogy a lakás többi részével szintén összhangba kerüljön. Így az ablak kapott egy Ikea rolót, amit imádok, egy Ikea lámpabúrát, és sárga színű Tilka Textilkábelt. (A kettőt nem volt könnyű összehozni, mert ez a bura elég speciális, de végül Csabinak sikerült) :-)

elotte_utana_konyha.jpg

elotte_utana_konyha2.jpg

 FÜRDŐSZOBA:

Szintén a tulajdonos pár éve teljeskörűen felújította, így itt is csak egy kis optikai tuning kellett. 

elotte_utana_furdoszoba.jpg

 ERKÉLY:

Ha a lakásodhoz erkély, terasz vagy kert is tartozik, akkor kezeld azt is a lakás szerves részeként, hisz ezzel is találkozik a vevő, és nem mindegy hogyan néz ki. Ha két pici szék fér ki, mint nálunk, az sem baj. Így is kedvet lehet csinálni egy kis reggeli limonádézáshoz, kávézáshoz. 

elotte_utana_erkely2.jpg

elotte_utana_erkely3.jpg

elotte_utana_erkely1.jpg

Az első amivel a vevőd találkozik mielőtt megnézi a lakásod, azok a FOTÓK, amiket felteszel róla. Így nem elég, hogy szelektálsz, rendet raksz, takarítasz, felújítasz ha kell, stylingolsz. Egy jó enteriőrfotóra még mindenképpen szükséged van! Mert ha játszottál velem, és belenéztél a mai ingatlan kínálatba és nem a maradék 4-10%-ba tartozol, akkor Te is a szépen fotózott, jól átgondolt, jó állapotú, gyorsan költözhető és gusztusos lakásokat választottad, nem pedig a zsúfolt, rémes tereket. Mert ahogyan Te, a vevőd is először a képekkel találkozik és az alapján fogja eldönteni, megnézze-e vagy sem az eladás alatt lévő ingatlanodat.

Ha tetszett a cikkünk, akkor kérlek oszd meg, hogy mások is elolvashassák és csatlakozz az Otthome Stage Studio Facebook közösségéhez ITT! Sok új és friss hírrel várlak/várunk szeretettel! 

Fotók: Kinemafoto by Kis-Németh Mária, ITT!

 

 

 

 

 

 

 

Így dobja piacra a lakását egy motivált eladó

Ha nincs meg benned a motiváció az eladásra, hiába dobod piacra a lakásodat, soha az életben nem fog elkelnil!

Ha megfelelően motivált vagy, nyomatékot adhatsz ennek azzal, hogy felkészíted a lakásodat, így gyorsabban és több pénzért adod el.

Szegeden az utóbbi történt, itt a komplett sztori egyelőre a piacra dobásig. Természetesen majd a többiről is beszámolok, de első körben most nézzük honnan-hová jutottunk.

Amikor először láttam a lakást, akkor egy szokványos panellakás képét mutatta. Narancssárga falak, fűrészporos tapéta, stb. Aki követi a Facebook oldalunkat, az már láthatott a lakásról „előtte” képeket, és a munkálatokról is folyamatában mutattam párat. A lakás már a piacon van, így nem árulok el nagy titkot: a képek, alaprajzok és a kész weboldal, amit a lakáshoz csináltam szintén fent van az oldalunkon és át lehet tanulmányozni. Már a kikerülése másnapján az Otthontérkép két helyen is kiemelte, a blogjukon és a Facebook oldalukon is. Öröm, boldogság! ;-)

Majd ezt követte az ingatlan.com kiemelés is a Facebook oldalukon, szóval akárhogy nézzük ez is nagy előnye a Home Staging-elt lakásoknak, sokkal több emberhez eljutnak, mint egy sima vagy akár egy kiemelt hirdetés.

De visszatérve a lakásra, aki még nem látta a fenti linkeket, az inkább maradjon és nézzen itt meg mindent, mert írom és mutatom, mi történt az elmúlt 3 hónapban.

Szegeden (ahol nagyon régen jártam és amúgy imádom), van egy nagyon jó adottságokkal rendelkező panellakás. Aludtunk ott, tudom, miről beszélek. Csönd, és nagy fák, ahhoz képes, hogy panel (a legnagyobb melegben voltunk lent és dolgoztunk a tulajdonossal és egy kedves barátnőjével 6 napot) hűvös és élhető. Szuper adottságok, az volt a dolgunk, hogy ezt még fokozzuk és megmutassuk az egyik lehetséges legszebb arcát és egy amúgy is értékes lakásból még értékesebbet teremtsünk. 

A tulajdonos, egy nagyon kedves és nyitott személyiség, jó volt vele együtt dolgozni. :-) Ezt már a foteles cikkben megírtam, ami a zéró pontról szólt, de egyszerűen ebből a cikkből sem hagyhatom ki, mert az ilyen megrendelő egy álom, és mázlistának érzem magam ilyenkor) :-) Csak így tovább Univerzum!! ;-) 

A három hónap alatt, a tervezéstől a teljes felújításig minden lezajlott, és egy montázsból egy ilyen nappali született. 

nappali_es_momtazs.jpg

Nézzük csak sorrendben milyen kép fogadott mikor megérkeztem?

Hát ilyen: 

Csupa hirtelen szín, és szokványos bútorok. A teljes képhez az is hozzá tartozik, hogy akkor már nem laktak a lakásban, de azért lehetett látni milyen volt "fénykorában". 

Végignéztem a lakást és átbeszéltük a tulajdonossal, hogy milyen teendőink lesznek, pontosan mit kell megcsinálni, kijavítani, felújítani. Sorra vettük a feladatokat, majd elkezdtem tervezni. A tervezés komplett folyamatát nem írom le újra, mert már egyszer elmeséltem, de azért dióhéjban: volt egy felújítandó retro fotelünk és egy másik felújított fotel képe, ami sárga-fehér színű volt, így ebből indultam ki, és így születettek meg a montázsok. 

4a_osszes.jpg

Majd a fotel mellé megtaláltunk egy lámpát, és nem volt kérdés mi lesz a szoba fókusza.

Majd jött a felújítás, a mesteremberekkel megcsináltatni azt, amit kigondoltam. Ezt az amúgy kőkemény művezetés részét a dolognak a tulajdonos, Piroska vállalta magára. Mivel a lakás Szegeden van, így én Pestről csak koordináltam a dolgokat, az oroszlán része őrá hárult. 

Mivel a költségvetés véges volt, így nagyon át kellett gondolnom miből építkezünk. Fontos volt számomra, hogy egyedi, de mégis elérhető áron vásároljunk, ezért sok minden van az Ikeából. Nem csak azért szeretem, mert dolgoztam a Budaörsi Konyha Osztályon, hanem mert egyszerűen szeretem. Jó cuccokat lehet ott venni, na, nincs mese, főleg ha az is számít, mennyit költhetsz rá. És itt számított. Minden befektetésnél számít, hogy a ráfordított pénz ne a nyereség rovására menjen, de ez egy kisebb panellakásnál még inkább igaz. Jól át kell gondolni, mit és mire költesz. 

A felújítást végül kipipálhattuk. Nem mondom, hogy minden flottul ment, mert nem. A festő konkrétan 2 héttel a kezdés előtt lemondta a munkát. Innen indultunk. SOS festőt kellett találni a szezon közepén, Szegeden, de végül minden jól alakult, szereztünk új festőt, jött a villanyszerelő, stb. Szépen folytak a munkálatok, alakultak a dolgok.

Majd amikor odautaztunk, hogy a férjem összerakja a bútorokat, felszerelje a lámpákat és jöhet a styling rész, a fotózás, na akkor derült ki, a lakás koránt sincs olyan állapotban, hogy ezek a fázisok jöhessenek. 

Elsőre nagy volt a döbbenet, de aztán nekiálltunk: takarítottunk, szereltünk (én mondjuk nem, csak a fiúk) és eddig jutottunk,  

hogy 1 hét múlva visszamehessünk, és végre elkezdődhessen a bútorösszerakás, a styling munka és az enteriőrfotózás! 

Ez az egyik legjobb része a munkámnak, itt kezd végleges formát ölteni, ami a fejemben már megvan. És hiába csináltam moodboard-ot, montázst, hiába bólintott rá a megrendelő, hiába tudja, mit akarok, ilyenkor jönnek azok a visszajelzések, amikor élőben látja, hogy húúúúúú, hát ez csodás, nem gondoltam volna, hogy ilyen jó lesz! Hát nem csoda, ha imádom ugye? :-) Hirtelen ő is azt látja, amit én már hónapokkal előtte. Bár még nekem is okoz "újdonságot", hisz élőben azért mégis csak más, mint terveken. A nagy változások azért elsősorban a szobákban és az előszobákban voltak, mert a konyha és a fürdőszoba pár éve lett felújítva, így őket csak összhangba kellett hozzam a lakás többi részével. 

Szóval, Csabi összerakta a bútorokat, szerelte a lámpákat, a lányok az utolsó takarítási simításokat végezték, én meg végeláthatatlanul, kicsomagoltam, szortíroztam mi melyik szobába kerül, vasaltam, stb.

És a fotózás előtte este már ilyen állapotban voltak:

Másnap, jött a finomhangolás. Felkerült a falmatrica a falra, minden bekerült a végleges helyére, és jöhetett az enteriőrfotózás, és befotózhattam a lakást! Hallelujaaaa!!!! 

Egy vidéki projektnél az a jó, hogy ha már odautazik az ember, és ott is alszik, akkor kicsit több idő marad mindenre. mert amúgy néha ezek a folyamatok lóhalálában és egy nap alatt történnek meg (a két utolsó fázisról beszélek).

Persze most nem tehetem meg, hogy nem mutatom meg a végeredményt. A lakás a Home Staging után ilyen képekkel került 1-2 hete a piacra. Nézd meg a Galériát! 

Ha tetszett a cikkünk, akkor kérlek oszd meg, hogy mások is elolvashassák és csatlakozz az Otthome Stage Facebook közösségéhez, ITT! Sok új és friss hírekkel várunk szeretettel! 

Kevés pénzből stílusosan 4.rész

Panel lakás előtte-utána

Sok újdonság történt mostanában, arról is írok majd hamarosan, de adós vagyok még az előtte-utána képekkel.

A kész képeket már itt láthattátok, most jöjjön hát végre, hogyan is nézett ki a lakás felkészítés előtt.

Itt látszik csak igazán, mit is tud a Home Satging, miért fontos egy lakást felkészíteni az eladásra, és milyen értéket kap ezzel a vevő. Szóval jó üzlet mindenkinek!

Minden kép alá írtam 1-2 mondatot, érdemes elolvasni! :-)  (aki az eredeti cikkben nem olvasta, mi és hogyan készült annak lesz benne újdonság!)

Ha tetszett a cikkünk, akkor kérlek oszd meg, hogy mások is elolvashassák és csatlakozz az Otthome Stage Facebook közösségéhez, ITT! Sok új és friss hírekkel várunk szeretettel! 

Lakberendezés,ingatlan styling, Home Staging: Otthome Stage

Enteriőrfotók: Kinemafoto by Kis-Németh Mária

Segítség eladó a lakásom!

Igen igen, ezzel az új "szlogennel" készül a weboldalunk! Hurrá, hurrá!!!

Mivel ezt is én csinálom, így picit lassan halad. Azért csak ragad rám valami a webdesigner suli alatt (bár még mindig nem fejeztem be) ! :-)

Még nincs kiforrott arculata, de sok minden már fix. Fix már a tartalom, mert a szövegeket megírtuk, képeket összeválogattuk, de a design részével még próbálkozom, melyik tetszene a legjobban a NEKTEK?!

Persze nem tudok a bőrömből kibújni,és Csabi véleménye is fontos, ketten csináljuk az Otthome Stage oldalt, így neki is tetszenie kell.

Szeretném ha ütős, és közben azért letisztult lenne. Így többféle színvilág és forma szóba jött. Alakulunk, ez biztos, és remélem pár héten belül már készen is leszünk vele.

Egy pici ízelítő, az alakulás folyamatából, mert ugye még semmi sem végleges. 

weboldal_tervek.jpg

Örülök, hogy már itt tartunk és hamarosan ez is megvalósul.

Remélem már az új lakásról is írhatok végre, és mutathatok kész képeket is. Aki  
követi a facebook oldalunkat, azok már a folyamatról láthattak sok-sok képet.

Izgalmas és jó, hogy sok-sok megmutatni valóm van, remélem a jövőhéten ezeket a restanciáimat meg is mutatom nektek.

Addig is, aki azt érzi, hogy Segítség eladó a lakásom! Keressen bátran! :-)

e-mail: otthome.stage@gmail.com

Fotelből lakást

Na, de hogyan rendezzem be? - egy nappali története montázsokban

Már pár hónapja egy új Home Staging projekten dolgozom. Van egy szuper lakás Szegeden, oda készítettem többek között a Home Staging alapelvek alapján lakberendezési terveket. 

4a_osszes.jpg

A kiindulási alap egy régi fotel felújított változata volt. A megrendelőm beleszeretett egy fotel képébe, így aztán a gombhoz alakítottuk ki a kabátot elv alapján, a fotelből lett egy lakás

A kép egy Dániában élő lány fotel felújítási porjektjének végeredménye volt, és most ahogy elkezdtem írni a sztorit, rákerestem a képre, és meg is találtam az eredeti forrást, a Kicsiház blogon (amit nagyon szeretek) és ha már ez a fotel inspirált egy teljes lakás megtervezéséhez, el is olvastam a cikket

 fotel_egyben.jpg

 A kiindulási színünk tehát a sárga-fehér lett.  

A kedves megrendelőm fotel formája persze az eredeti teljes ellentéte. Egy letisztult, pici, 70-es évekből származó retro fotelről van szó (erről is majd mutatok képeket). Az eredeti terv az volt, hogy sárga-fehér chevron mintás anyaggal vonjuk be, de a szűkös határidő miatt nem tudtunk hozzá anyagot venni. Így a fotel végül sima sárga anyagot kapott csak, és a sárga-fehér chevron mintát máshol vetettem be (de erről is majd később). 

Egy szoba megtervezésénél, amikor már megrajzoltam az egész lakás alaprajzát és minden funkciót kitaláltam, hogy mit és hová teszünk, színes montázsokat szoktam készíteni, hogy lehessen látni, mi jár pontosan a fejemben.

Ez egy nagyon jó módja annak, hogy már első körben a papíron lehessen variálni és megbeszélni mi tetszik a megrendelőnek és mi nem. 

A szegedi lakás tulajdonosa egy álom megrendelő, nem csak azért mert kedves és cuki, hanem mert nyitott, érdeklődő és kooperatív.  

Szóval valahogy így kezdődik (dióhéjban). Mivel az eredeti fotelről nem volt képem, és más felújított foteljának képével nem akartam garázdálkodni, így maradt egy (nem túl passzoló, amúgy imádom) Ikea fotel, ami legalább egyszínű sárga, ez a tervek alapján fontos volt. Itt is, mint a többi montázsnál, első körben a hangulatot, a stílust kellett belőni és a színeket, formákat kellett összehangolni.

Jöjjenek hát, a tervek, ötletek. Mutatom miből is indultunk ki.

1. terv. 

nappali_szeged_piroska_vedresutca3_2_verzio_2.jpg

 

2. terv

nappali_szeged_piroska_vedresutca3_3_verzio_1.jpg

 3 terv:

nappali_szeged_piroska_vedresutca4_vegeleges_verzio.jpg

4. terv

nappali_szeged_piroska_vedresutca3_1_verzio.jpg

A négy tervet beszéltük át, mi a jó és mi nem, az első és második kép között például csak a szőnyeg más, de már ettől megváltozik egy tér hangulata. Na, ekkor találtunk egy sárga-fehér chevron mintás lámpa burát. 

Innentől kezdve a sok tervből hamarosan csak egy lett.  

Most ugyan a nappaliról írtam, de hálószoba, előszoba, erkély hasonló folyamatokon mentek át. A konyha és a fürdőszoba már adott volt, csak a lakás összhangjába kellett őket a meglévő adottságaikkal beilleszteni.

Mutatom végül mi lett a befutó, és milyen nappalira számíthattok hamarosan! 

A befutó: 

nappali_szeged_piroska_vedresutca3_vegeleges_verzio.jpg

Ezt a montázst azért készítettem nektek, hogy lássátok, végül hogyan állt össze a kép, hogyan jött a sárga mellé kiegészítőnek a sötétkék és hogyan adja meg a keretét a szürke szín. Ez egy több hónapos munka végeredménye.

Már nagyon a finisben járunk, pár nap és itt a fotózás ideje, ígérem hamarosan képeket is mutatok! Én már nagyon be vagyok sózva!

Nektek melyik tetszik?

Ha tetszett a cikkünk, akkor kérlek oszd meg, hogy mások is elolvashassák és csatlakozz az Otthome Stage facebook közösségéhez, ITT! Sok új és friss hírekkel várunk szeretettel!  

Kevés pénzből, stílusosan! 3. rész

A végeredmény

Előzmények:

Home Staging: Pipa!

Felújítás handmade: Pipa!

Jöhetnek hát a kész fotók. 

A fotózást a lakberendezési styling előzte meg, ami szintén egy izgalmas rész volt, a fotózáson és a tervezésen kívül ezt a részt is imádom. Kiválogattam és összhangba hoztam a meglévő és új tárgyakat, bútorokat, (sok cuccot nem vettünk), hogy az a helyszínen és a fotón is egyaránt jól mutasson.

A cél az, hogy a képekkel felkeltsük az érdeklődést, és amikor a vevő eljön azt érezze, ez még szebb mint a képeken. Nem érdemes olyan képeket készíteni, ami túlmutat a valóságon, az csak csalódáshoz vezet és így tuti nem tudod eladni a lakásod. Persze az ellenkezője is igaz, ha nem jók a képek a kutya sem veszi észre a kéglidet! :-)

Na, mutatom és mesélek!

Ugye a festésről és a csempézésről már írtam, most csak a fotózással kapcsolatos dekorációról és funkcionális bútorokról szeretnék írni pár sort pluszban.

NAPPALI:

Itt átfestettem a nagymamámtól örökölt komódot, a könyvespolcokat, ide tettem a készített beton gyertyatartót. A zöldséges ládákat ugyan azzal a hengerelt technikával festettük le, mint a falat. Átfestettem a retro állólámpánkat. (ezt még részletesen nem mutattam, de tervezem). Vettünk egy új szőnyeget és mennyezeti lámpát, 1-2 színes párnát (a többi már megvolt) és lecseréltük a függönyt. A dekorok szintén megvoltak, azt sem kellett venni. Az asztalunk ezer éve ez a raklap, mert anno ebben érkezett a kemencém (amikor még üvegeztem). A padunk szintén egy régi újrahasznosított darabom. 

HÁLÓSZOBA:

Ebben a szobában, a letapétázott falhoz igazítottuk a kis szekrényünket. Azaz letapétáztuk a szekrény elejét. Az ágytámla egy régi piskóta asztallap lett. A zöld párnahuzat egyik ágyneműnkről van. Itt szinte minden megvolt előtte, csupán a virágos díszpárnát vettük meg. Ja nem, a függönyt is lecseréltük. Az éjjeliszekrényt egy-egy retro (valóban a gyerekkoromból megmaradt) fehér pille szék helyettesítette. A két asztali lámpát szintén én csináltam. Ezek nem másból készültek, mint két darab szintén retro, fehér, gömbölyű lámpaburából. A csavaros részeiket eltakartam egy-egy világosszürke műbőr csíkkal. 

 KONYHA:

A konyhában, lecseréltük a pultot, és a csaptelepet, a maradék munkapultból készült a kis asztal. A székeket, apukám csinálta, még gyerekkorunkban, őket is újra lefestettem. Plusz a kedvenc rolómat megvettük az Ikeában. Kb. ennyi. :-)

FÜRDŐSZOBA, ÉTKEZŐ:

A füriben lecseréltük a mosdót és a mosdószekrényt. Tudom, nem ez a legszebb, de azért ár-érték arányban szerintem a legjobb! A tükörnek mi csináltunk egy szép fa keretet, maradék lécekből. Szintén bekerült polcnak egy zöldséges láda, természetesen lefestve. És a kedvenc Ikea rolóm itt is szerepet kapott.

Az étkezőbe került a muffin-tortacsipke lámpa, és az összes felújított régi székünk, amit évek alatt gyűjtöttünk össze. A lila ülőpárna, na az is új! :-) Itt megterítettem, mert az szintén fontos része a Home Stagingnek és a barátnőm virágboltjában vettem a fotózásra egy virágcsokrot.

Az előszobában csak lefestettük a beépített szekrény ajtaját.

Ugye, hogy nem sok pénz!!! Légy kreatív, ötletelj, keresgélj a neten, és ha belevágsz, akkor pikk-pakk kitűnsz az eladás előtt álló piaci kínálatból! 

Ha tetszett a cikkünk, akkor kérlek oszd meg, hogy mások is elolvashassák és csatlakozz az Otthome Stage Facebook közösségéhez, ITT! Sok új és friss hírekkel várunk szeretettel! 

Lakberendezés,ingatlan styling, Home Staging: Otthome Stage

Enteriőrfotók: Kinemafoto by Kis-Németh Mária